13 خواص آویشن

خواص آویشن
1/5 - (5 امتیاز)

خواص آویشن و خود آویشن چیست؟ آویشن گیاهی است از رده ی نعناعیان که اولین بار در مصر باستان برای رفع بوی بد دهان از آن استفاده کردند. رایج‌ ترین نوع آویشن، آویشن فرانسوی است. زنبور ها نیز بسیار به گل این گیاه علاقه دارند. یکی از ترکیبات معروف از آویشن، عسل آویشن است که احتمالا بیشتر شما از آن استفاده کرده اید. عسل آویشن سیسیل از صد ها سال پیش معروف است.


درون آویشن مقادیر بالایی از کارواکرول و تیمول وجود دارد که خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کنندگی دارند. به طور کلی آویشن را یک گیاه دارویی می دانند از سرماخوردگی و عفونت های تنفسی پیشگیری می کند. آویشن طبعی گرم و خشک دارد و مکمل خوراکی هایی مثل لبنیات، نخود سبز، لوبیا سبز و سیب زمینی است.
کسانی که مزاج گرم و خشک دارند نباید به مقدار زیاد از این ماده استفاده کنند.
آویشن خواص متعددی دارد که در این مقاله با تعدادی از مهم ترین آن ها آشنا خواهیم شد.


معروف ترین خواص آویشن

معروف ترین خواص آویشن


علاوه بر خواص دارویی فوق العاده آویشن، این گیاه در آشپزی نیز بسیار به کار می رود و غذا های شما را خوش طعم و خوش عطر می کند.


۱. خواص آویشن در جلوگیری از سرفه کردن


از برگ‌های آویشن، اسانس آن تولید می شود که از آن به طور مستقیم برای درمان سرفه استفاده می کنند. هنگامی که برگ های آویشن با برگ های پیچک ترکیب شود، دارویی معجزه آسا برای درمان سرفه و سایر علائم برونشیت تولید می شود. ترکیب آویشن و پامچال هم برای کاهش التهاب و مخاط مفید است.
به طور کلی هر موقع شما با سرفه یا گلو درد شدیدی رو به رو شدید می توانید از چای آویشن استفاده کنید.


۲. ضد عفونی کردن


خانه ی شما همیشه در کمین یکی از رایج ترین آلاینده ها در هوا، به نام کپک است و هنگامی که آن را شناسایی کردید باید سعی کنید که برای همیشه از سر آن خلاص شوید.
در بیشتر مواقع شما می توانید از روغن آویشن برای رفع این مشکل استفاده کنید. خواص آویشن در کنترل پوسیدگی کپک خاکستری میوه گوآوا موثر است. اگر غلظت کپک در خانه شما اندک است، می توانید، از آویشن برای ضدعفونی آن استفاده کنید. در غیر این صورت حتما با یک متخصص در این زمینه ارتباط بگیرید . 


۳. از بین بردن آفات


آویشن هم در فضای خانه و هم در فضای باز یک افت کش به حساب می آید و آفت های زیادی را هم مورد هدف قرار می دهد.
از جمله: باکتری ها، ویروس ها، موش ها و سایر آفات حیوانی.
همچنین آویشن در برابر پشه های بالغ یا لارو آن ها نیز موثر است.
شما با مخلوط کردن ۴ قطره روغن از آویشن به ازای هر قاشق مربا خوری روغن زیتون، می توانید یک ماده برای دفع آفت های خانگی درست کنید.


۴. مورد استفاده در آشپزی


آویشن در سراسر جهان به ویژه در فرانسه و ایتالیا و سراسر دریای مدیترانه، در انواع غذا ها استفاده می شود. همچنین ماده ی اصلی در سس پستو است که شما این سس را می توانید به عنوان چاشنی همراه با پاستا یا برنج خود استفاده کنید.
شما همچنین می تواند هنگام تهیه ی گوشت مرغ یا حتی گوشت ماهی، از برگ های تازه یا خشک شده ی آویشن برای معطر و طعم دار کردن آن ها استفاده کنید.

خواص آویشن برای بدن


+ از خواص دیگر آویشن که تا حدودی به آن اشاره کردیم، درمان التهاب و آنتی اکسیدان بودن آن و همچنین خاصیت خلط آور بودن آن است که برای درمان سرفه بسیار مفید است.
+ آویشن سرشار از ویتامین است و سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند. ویتامین هایی نظیر A و C، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و روغن تیمول است. اگر روزانه از عرق آویشن استفاده کنید، تاثیر به سزایی بر سلامت سیستم دفاعی بدن شما خواهد داشت.
+ مصرف آویشن به دلیل وجود پتاسیم بالا در آن فشار خون و ضربان قلب را کنترل می کند. به همین دلیل است که برای افراد دارای فشار خون بالا، خوردن چای و دمنوش آویشن تجویز می شود.

خواص آویشن برای قاعدگی


اگر در دوران قاعدگی به سر می برید، این گیاه به تسکین درد های شما کمک می کند و به درمان گرفتگی عضلات کمک خواهد کرد. همچنین این گیاه عفونت واژن را هم برطرف خواهد کرد.

خواص آویشن برای پوست و مو

خواص آویشن برای مو

پوست:


۱. یکی دیگر از خواص آویشن ضد پیری بودن آن است! به دلیل خواص آنتی اکسیدانی در آویشن، روند پیری پوست کند شده و درخشندگی و جوانی پوست شما را دو چندان می کند.
۲. آویش تاثیر بی نظیری بر خارش پوست و اگزما دارد و آن را رفع می کند.
۳. از آن جایی که آویشن خواص ضد باکتریایی دارد، از التهاب پوستی و آکنه ها جلوگیری می کند.
۴. حتی اگر پوست شما زخم شده باشد، از روغن آویشن برای بهبود آن می توانید بهره ببرید.

مو:

۱. از خواص آویشن برای مو میتوانیم به درست کردن دمنوش و چای آویشن اشاره کنیم که باعث میشود شوره ی سر شما را تا حدی درمان می کند.
۲. حتی با زدن روغن آویشن به پوست سر خود، می توانید از ریزش مو های خود نیز جلوگیری کنید.
۳. هنگامی که روغن آویشن و روغن زیتون را مخلوط کرده و به سر خود بمالید، علاوه بر جلوگیری از ریزش مو و براق شدن مو های تان، به دلیل وجود مواد مغذی در آویشن و تاثیر آن بر فولیکول های مو، باعث رشد مو نیز می شود.

خواص آویشن کوهی


آویشن کوهی، به افراد با مزاح سرد کمک خواهد کرد که در هضم غذا بهتر عمل کنند. خواص دمنوش آویشن کوهی برای رفع دل‌پیچه و حتی سکسکه بسیار مفید است.این نوع آویشن به نفخ معده کمک می کند و باد را از معده و روده خارج می کند. این آویشن ضعف و بی حالی شما را نیز درمان می کند و همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم این نوع از آویشن نیز، بوی بد دهان را از بین می برد.

خواص آویشن شیرازی


این نوع از آویشن دارای خواصی نظیر ضد نفخ، اشتها آور بودن، خواص ضد قارچی، ضد انگلی و ضد باکتریایی دارد.
آویشن کوهی و شیرازی در طعم و رنگ و ظاهر با یکدیگر متفاوت اند.
امیدوارم که اطلاعات مفیدی را در اختیار شما دوستان قرار داده باشیم.

اینستاگرام حکیم باشیم

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.