همانطور که میدونید هم انسان ها و هم فصول سال دارای مزاج هستند که خوده مزاج ها به چند بخش تقسیم میشوند . حال که وارد فصل سرد سال شدیم باید تغذیه خود را هم براساس این فصل تغییر دهیم و غذاهایی بخوریم که در این فصل بتواند مزاج مارا متعادل نگهدارند . برای همین تغذیه پاییزی اهمیت زیادی دارد و البته تغذیه در همه ی فصول سال اهمیت دارد و باید آنهارا رعایت کرد .
طبع پاییز سرد و خشک است که باید از مواد خوراکی که طبع سرد و خشک دارند پرهیز کنیم یا از آنها کمتر مصرف کنیم و بیشتر خوراکی هایی مصرف کنیم که طبع بدنمان را تر کند . در افراد مسن رعایت کردن این موارد اهمیت بیشتری دارد ، چراکه هرچه سن بالاتر میرود سردی بدن افزایش میابد و در فصول سرد سال باید تغذیه مناسبی داشته باشند . در سن های کمتر مثل جوان ها و نوجوان ها این موضوع اهمیت دارد و رعایت کردن آن خوب است ولی در بعضی از موارد حرارت جوانی این سردی هارا جبران میکند و باعث تعادل بدن میشود .
برای دفع سودای اضافه میتونید از قلیایی های خون مثل اسطوخودوس استفاده کنید و سودای اضافه را دفع کنید تا مزاج بدن به حد نساب برسد . میتونید از شیرینی های طبیعی استفاده کنید که طبع گرم و خشک و یا گرم و تر دارند استفاده کنید تا گرمای مورد نیاز بدنتان را با استفاده از آنها تامین کنید .
غذاهای سرخ کردنی و کبابی مناسب این فصل نمیباشد چراکه طبع خشکی دارند و خشکی بدن را تشدید میکنند و مشکلاتی مانند شک و وسواس ، بیخوابی ، اگزما و … را به همراه دارد . نکته جالبی که وجود دارد این است که در فصول سرد سال دستگاه گوارشی قوی تر میشود و بهتر از غذاهای سنگین مثل حلیم ، کله پاچه ، آبگوشت و … استفاده کنید و مصرف این غذاها برای بدن مشکلی به همراه ندارد .
( همچنین میتوانید مقاله حفظ سلامت در پاییز را مطالعه کنید )
در فصول سرد سال مصرف آب سرد به صورت ناشتا مضر است و بهتر از نوشیدنی های با طبع گرم تر مثل شربت عسل استفاده کنید . افرادی که مزاج سودایی دارند میتواند در فصول سرد سال از دم کرده های گل گاوزبان استفاده کنند تا گرمی بدنشان را تشدید کنند . در فصل های سرد سال اگر ورزش انجام دهید میتونید انرژی مورد نیاز خود را دریافت کنید و سودای بدن را از بین ببرید .
مرسی که تا اینجای مقاله همراه حکیم باشیم بودید امیدوارم براتون مفید واقع شده باشه .